Besparen door energie aanbiedingen te vergelijken

Er zijn veel eenvoudige manieren waarmee je geld kunt besparen op je energie rekening. Zo kan je letten op je sluipverbruik, je energiecontract en gebruik maken van energie aanbiedingen. Vooral met de laatste optie kan je eenvoudig honderden euro’s besparen.

Energie aanbiedingen vergelijken

Leveranciers stunten vaak met hoge welkomstkortingen en/of welkomstcadeaus. Zo is de gratis iPad actie van Oxxio een hele tijd een van de meest populaire energie aanbiedingen geweest. Deze is echter helaas niet meer beschikbaar. Wel kan je momenteel bij Essent een gratis tablet krijgen in samenwerking met een energiecontract.

Bij energie vergelijken, moet je letten op een aantal onderdelen. Zo moet je letten op natuurlijk de aanbieding zelf maar ook het energiecontract wat erbij zit is erg belangrijk. Zo zitten er verschillen in de vaste en variabele tarieven van de energie aanbiedingen maar kan ook bijvoorbeeld het vastrecht verschillen.

Op de website energie aanbiedingen is een helder en duidelijk overzicht te zien van de beste aanbiedingen. Je kunt direct zien wat je verwachte maandlasten zijn en kan je dus precies de aanbieding selecteren die jij wilt.

Je kan bijvoorbeeld onderscheid maken tussen gas en stroom aanbiedingen of enkel gas of stroom aanbiedingen. Daarnaast kan je ook alle energie aanbiedingen per leverancier met elkaar vergelijken. Mocht er toch geen goede aanbieding voor je bij zitten, dan kan je altijd nog gebruik maken van de interactieve vergelijker. Deze toont automatisch de goedkoopste aanbieder voor jou.

De duurzaamheid van energie aanbiedingen

Natuurlijk wordt er ook rekening gehouden met de duurzaamheid van de energie aanbiedingen. Zo is het bijvoorbeeld een groot plus punt als een aanbieding ook nog eens met groene stroom is. Door te kiezen voor groene stroom draag je je steentje bij aan duurzaamheid. Vaak is groene stroom niet eens duurder dan grijze stroom.