Duurzaam wonen met Led verlichting

Hoewel led er nu al een paar jaar is, en deze duurzame licht technologie al ver ontwikkeld is zijn er nog altijd veel mensen die niet al hun lampen in huis hebben vervangen naar led. Veel mensen zijn niet genoeg op de hoogte van de duurzaamheid van led en welke kosten besparing dit met zich mee kan brengen.

Zijn led lampen duur?

Ja en nee. Veel mensen vinden ledlampen duur. Ik vind het vervelend om dit te schrijven maar in feite komt dit door kortzichtigheid van mensen. Een ledlamp is duurder dan een gloeilamp of halogeen. Dat klopt, echter betekend dat nog niet dat een led lamp duur is, alleen dat hij duurder is. Zie je waar ik heen wil?

Welke soorten led lampen zijn er?

Je hebt ledlampen in alle varianten die je maar kunt bedenken. Voorbeelden zijn Inbouwspots, Led TL balken / buizen. Zelfs Led lampen met gloeilamp effect. Tevens zijn ze in elke lichtkleur te krijgen en zijn er led lampen die je kunt dimmen. Hou dan wel weer rekening met een speciale dimmer voor led lampen.

In feite en vooral technisch gezien is een gloeilamp veel duurder. Niet alleen voor jouw portemonnee, maar deze zijn ook nog eens veel slechter voor het milieu. Led Lampen zijn veel duurzamer, beter voor het milieu en op de langere termijn van een paar jaar zelfs veel beter voor je portemonnee. Naast je goedkope energiecontract kun je nog meer besparen met de aanschaf van led.

Wanneer je al je lampen in huis zou omwisselen naar led verlichting. Dan ga je ontzettend veel besparen op je stroomkosten. Zoveel, dat zelfs de ‘duurdere’ led lamp binnen een jaar terugverdiend is. Na dat jaar kun je nog vele jaren van je ledlampen genieten met de verlaagde stroomkosten omdat deze veel langer mee gaan. En natuurlijk belast je het milieu veel minder, of vind je dat soms niet belangrijk genoeg?

Hier volgt een voorbeeld berekening.

Stel je hebt 10 (gloei) of halogeen lampen in huis, met een gemiddelde wattage van 50 watt. Deze lampen branden gemiddeld 5 uur per dag met een kWh prijs van € 0,23.

Dan ben je per jaar aan deze verlichting alleen al € 209,88 kwijt aan stroomkosten. En schuldig aan een CO-2 uitstoot van 456 KG.

Wanneer je deze 10 lampen zou vervangen voor 10 led lampen van gemiddeld 5 watt. Met dezelfde aantal 1825 branduren, en verlichting in huis. Kom je per jaar uit op elektriciteitskosten van € 21,- per jaar. En een CO-2 uitstoot van 45 KG.

Grote besparing, en een stukje verantwoordelijkheid.

Dit komt neer op een besparing van € 188,90 per jaar op elektriciteitskosten. En een CO-2 reductie van 410 KG. Dit zijn aanzienlijke bedragen die niet alleen beter zijn voor jouw portemonnee, maar ook voor ons milieu. Deze cijfers zijn zo groot dat je niet alleen zelf direct zou moeten overstappen op led verlichting. Maar er ook je missie van zou moeten maken om iedereen die je kent, die nog geen led heeft over te halen tot de aanschaf van Led lampen in huis.

Welke led lampen en waar kun je ze kopen?

Led lampen zijn helemaal gemaakt van elektronica, en kan de lamp dus niet stuk.Omdat er technisch gezien geen lamp in zit. De elektronika gaat uiteindelijk stuk, maar dit pas na vele jaren. Pas nadat elke andere soort lamp allang uitgedoofd zou zijn.

Omdat dit een stukje techniek van elektronica is. Is kwaliteit van een led lamp wel belangrijk. Je hebt veel verschillende merken. Waar de goedkoopste merken het presteren om led verlichting tegen een bodemprijs aan te bieden. Weten bedrijven zoals Philips, weer het plafond op te zoeken en je de hoofdprijs te laten betalen voor een lamp.

Kies bewust en voor kwaliteit.

Het mooie is om een merk te kiezen dat gespecialiseerd is in verlichting, zoals bijvoorbeeld Osram of Sylvania. De bekende lampenwinkel Lampenlicht heeft een groot aanbod van deze merken. Wanneer op deze website kijkt, kun je een kortingscode van Lampenlicht inwisselen.

Op deze manier kun je kwalitatieve led lampen met een lange levensduur aanschaffen voor de beste prijs. Uiteindelijk ga je veel geld besparen door het gebruik van deze lampen in huis, zoals onze bovenstaande berekening laat zien.

Andere manieren om duurzaam te wonen en geld te besparen op stroomkosten.

Natuurlijk heb je al het goedkoopste energiecontract gevonden dat er mogelijk is. Hier worden we tenslotte mee doodgegooid. Om nog beter voor het milieu bezig te zijn en dus uiteindelijk voor je eigen financiën. Want alles wat de overheid moet betalen wordt uiteindelijk op de burger verhaald. Kun je gaan kijken naar groene stroom en wat het oplevert.

Natuurlijk is een slim en goedkoop energiecontract en alleen nog maar led verlichting in huis of in het bedrijf niet het enige dat je kunt doen. Om te besparen op stroomkosten en duurzamer te leven en ondernemen. Kijk ook eens naar onze andere slimme energie besparingen voor in je woning of bedrijf.

Je zult zien, dat er nog veel meer manieren zijn om flink te besparen op stroomkosten. Vaak weten we dit niet tot dat we dit ergens horen of lezen. Daarom hopen wij dat we je met dit blog goed hebben kunnen aansporen om in de eerste instantie al je lampen te vervangen voor led lampen. En daarnaast hopen we dat je onze missie om iedereen over naar led te krijgen gaat steunen.