Duurzame energie en duurzame gsm

De afgelopen decennia zijn we ons steeds bewuster geworden dat het noodzakelijk is om over te stappen op duurzame energie en producten. De wereldbevolking groeit nog steeds ieder jaar en we vervuilen onze kostbare planeet. Er zijn een aantal zaken die kunnen bijdragen aan een schoner milieu. Niet voor niets luidt de slogan, een beter milieu begint bij jezelf. Vandaag willen we het gebruik van mobiele telefoons bespreken, en de schade die GSM’s toebrengen aan het milieu. Verderop in dit artikel kan je lezen wat je kunt veranderen op het gebied van mobiele telefonie, om zoveel mogelijk duurzaam bezig te zijn. Bezoek diverse websites om op zoek te gaan naar de meest milieuvriendelijke mobiele telefoon die op dit moment beschikbaar is in Nederland.

Zijn mobiele telefoons duurzaam?

Hoe duurzaam is een mobiele telefoon eigenlijk, een apparaat dat bijna elke Nederlander in zijn bezit heeft. Er is ook een Fairphone beschikbaar, maar hoe duurzaam is deze mobiele telefoon eigenlijk. Maar ze proberen wel als enigste bedrijf ter wereld iets te doen. Om mobiele telefoons te fabriceren wordt er veel gebruik gemaakt van giftige (grond) stoffen. Er is onderzoek gedaan welk telefoonmerk het minst slechts scoort op het gebied van milieu. Bovenaan, zoals verwacht, staat het bedrijf achter de Fairphone. Daarachter komen bekende bedrijven zoals Apple en Nokia. Enkele stoffen die zeer schadelijk zijn voor het milieu, en gebruikt worden voor het maken van mobiele telefoons, zijn beryllium en phthalaten. We weten niet exact hoe de toekomst er uit gaat zien, maar de hoop is dat telefoons fabriceren over enkele jaren minder milieuonvriendelijk zal zijn. Probeer zo lang mogelijk met jouw GSM te doen. Iedere nieuwe GSM brengt namelijk schade toe aan het milieu. Er zijn diverse bedrijven waar je jouw oude GSM kunt laten recyclen. Bij sommige bedrijven krijg je zelfs nog geld voor jouw oude mobiele telefoons. Ook kan je een gsm oplader aanschaffen die werkt op zonne-energie.

duurzame mobiele telefoons

Wil je langer met je mobiele telefoon doen maar ben je toch toe aan een nieuw en duurzaam abonnement, ga dan voor sim only.  Sim only abonnementen zijn verkrijgbaar bij alle grote providers in Nederland. Tussen deze abonnementen zitten wel behoorlijke prijsverschillen.  Het vergelijken van deze abonnementen is een hele klus, deze klus wordt makkelijker gemaakt door Vergelijk-Simonly.  Omdat de prijzen en voorwaarden bijna dagelijks worden nagelopen, ben je altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen. Het afsluiten van een sim only abonnement kan je online doen. Er zijn een aantal gegevens die je moet invullen en controleren. Het belangrijkst zijn het aantal minuten dat je wilt gaan aanschaffen. Met sim only breng je minder schade aan het milieu toe dan met een abonnement inclusief nieuwe GSM.