Groene energie, wat levert het op?

Het milieu gaat een steeds belangrijkere rol spelen in de huidige maatschappij. Er rijden meer elektrische auto’s op de wegen en er komen meer energiezuinige producten op de markt. Veel mensen proberen bewust om te gaan met het milieu, bijvoorbeeld door groene energie aan te schaffen. Maar wat is deze groene energie nu precies? En is dit niet heel duur?

Wat is groene energie?

Onder groene energie verstaan we energie die wordt opgewekt uit duurzame bronnen zoals zonne-energie, windenergie, waterkracht en biomassa. Het verschil met gewone ‘grijze’ energie is dus simpelweg de manier waarop de energie wordt opgewekt. De energie zelf verschilt natuurlijk niet, je kunt met groene stroom net zo goed je laptop opladen als met grijze stroom!

Wat zijn de kosten?

Veel mensen denken dat groene energie duurder is, maar ook de goedkoopste energieleverancier op www.EasySwitch.nl kan groen zijn! De gedachte is logisch, groene energie is immers duurder om op te wekken. Echter, door subsidies kunnen leveranciers deze groene energie net zo goedkoop aanbieden als grijze energie. Groene energie is dus alleen duurzamer voor de consument, niet duurder.

Welke groene energie moet ik kiezen?

Dan is er natuurlijk nog de vraag welke groen energiecontract het beste is voor jouw situatie. Er is erg veel aanbod en daardoor is het lastig om een overzicht te maken van alle voor- en nadelen van de verschillende energiemaatschappijen die groene energie aanbieden. Om je een handje te helpen zijn er gelukkig onafhankelijke energievergelijkers op internet te vinden.

Op deze sites kun je alle contracten en aanbieders van groene energie vergelijken. Hierdoor is het makkelijk de beste te kiezen en meteen af te sluiten. Dit is bijvoorbeeld mogelijk met energie vergelijken op EasySwitch.nl. Binnen no time ben je energie aan het vergelijken en na de overstap begin je direct met besparen, tot wel 400 euro per jaar!

Kortom, als je het milieu én je portemonnee belangrijk vindt is groene energie een goede optie. Het kost niet meer dan grijze stroom maar het milieu wordt er wel een handje door geholpen.